Kinderen en acupunctuur

Kinderen en acupunctuurWij kunnen kleine kinderen en zelfs zuigelingen met goed effect behandelen met acupunctuur. Bij behandeling van kleine kinderen gebruiken wij speciale naalden waarbij de kans op pijn minimaal is. Bovendien is het aantal acupunctuurpunten beperkt en worden de naalden direct na stimulatie verwijderd.

Bij grotere kinderen kan het aantal naaldjes en de tijdsduur gefaseerd worden opgevoerd. Het komt ook voor dat bepaalde punten gemasseerd worden in plaats van geprikt of dat u gevraagd wordt om bepaalde punten zelf thuis te masseren.

Met welke klachten kan ik met mijn kind bij een acupuncturist terecht?

Bij jonge kinderen zijn het spijsverteringsstelsel en het immuunsysteem vaak een bron van klachten. Om verstoringen in de energiebalans goed in beeld te krijgen, zullen wij u vragen stellen over onder andere het voedings- en ontlastingspatroon van uw kind. Ook de inentingen die het heeft gehad en de eventuele reacties daarop zijn van belang. Wij geven u graag een aantal indicaties die met acupunctuur behandeld kunnen worden:

Uiteraard wordt er bij zowel volwassenen als kinderen eerst naar de Westerse diagnose gekeken om ernstige aandoeningen uit te sluiten. Wij geven het advies om bij klachten eerst de huisarts te bezoeken.